fredag 31 juli 2009

Händelserik fredag!

Dag 3 är nu avklarad, puh! En spännande dag på flera sätt.

T ex så bjöd Skogsscenen på en hel pjäs, Fria Teaterns fina uppsättning Kamratstödjaren. Precis som den ska börja så startar även regnet. Så inledningen blir lite skakig, men det tar sig snabbt. Publiken sugs in och följer intensivt samtalen mellan de två killarna. Föreställningen ges annars i skolor och den fungerar verkligen bra som utgångspunkt för diskussion. Kul att det funkade så bra med teater i parken.

Filth tror jag skakade om publiken på ett annat sätt. Provocerande, exhibitionistiskt, galet! Och det var svårt att få dem av scenen till åskådarnas stora förtjusning. Våra konferencierer Joakim och Ulricha fick handgripligen köra ut dem!

På kvällen bjöds på svängig musik med turkiska influenser. Klub Eastn´Bul och Harun tog publiken med storm. Dramatiken infann sig när plötsligt stora scenen tog paus en timme för tidigt! (Vi samkör programupplägget för att inte krocka ljudmässigt). Blixtsnabbt kallades bandet ihop. Och publiken lockades upp till Skogsscenen av Torsten Andréasson från Gycklargruppen som körde några snabbinsatta jongleringsnummer. Underbart att se hur elegant det går att lösa krissituationer, när alla sätter till sina krafter! Det blev en härlig avslutning på en händelserik fredag!

Mireille Bergenström
Pridegruppen på Riksteatern

1 kommentar: